zondag 12 januari 2014

Een gehaakte muts voor Mylou

De vriendin van onze zoon wilde graag een muts met oortjes. Dus ging ik aan de slag met een patroon voor een beanie van lindevrouwsweb. Vervolgens haakte ik 2 rondjes, die dubbel vouwen en aan elkaar haken met vasten. Dan de oortjes vast maken op de muts; die moet je wel eerst opzetten om de juiste plaats te bepalen.


Dit had ik de eerste keer niet gedaan en zaten de oortjes te ver naar achteren op het hoofd. Met los halen knipte ik natuurlijk het verkeerde draadje door en had ik een gat in de muts dus ..... uithalen en opnieuw de beanie haken :-(

Voor de "oorflappen" heb ik 9 steken aangezet en die aan beide kanten verminderd tot 3. Dan is het alleen nog een randje vasten om de hele muts haken en de vlechtjes eraan knopen.

De muts is gehaakt met 2 draden (blauw en bruin :-) acryl van Blokker.
Mylou is er blij mee!
Groetjes,
Conny

2 opmerkingen:

Monique Liedtke zei

Wat een super muts!! (ik bedoel die muts hoor, niet jou, lol!). Suffie om een gat in die muts te knippen! Ik heb voor Mats een pandamuts gekocht met ook van die flappen en vlechten en nou wil hij juist dat ik die vlechten eraf knip, want die zijn voor meisjes! maar ja, ik weet zeker dat ik dan ook een gat erin knip .... :)

Anoniem zei

Wat een leuke muts, met welke naald is het gemaakt? En heb je het patroon van Lindevrouw aangepast, die lijkt op een kleinere naald te zijn gehaakt.
Kan je mij wat meer info geven?
kletskous55@hotmail.com
Thanks Andrea