vrijdag 24 januari 2014

Een uil van steen en van katoen

Voor de verjaardag van Monique had ik een uil gehaakt (uit het boekje: kleurrijke cadeautjes haken) en die samen met een labelkaartje per post verstuurd. Maar helaas ..... nooit aangekomen :-(


Daarom heb ik de 2e poging maar persoonlijk gegeven :-)


Groetjes,
Conny

zondag 12 januari 2014

Een gehaakte muts voor Mylou

De vriendin van onze zoon wilde graag een muts met oortjes. Dus ging ik aan de slag met een patroon voor een beanie van lindevrouwsweb. Vervolgens haakte ik 2 rondjes, die dubbel vouwen en aan elkaar haken met vasten. Dan de oortjes vast maken op de muts; die moet je wel eerst opzetten om de juiste plaats te bepalen.


Dit had ik de eerste keer niet gedaan en zaten de oortjes te ver naar achteren op het hoofd. Met los halen knipte ik natuurlijk het verkeerde draadje door en had ik een gat in de muts dus ..... uithalen en opnieuw de beanie haken :-(

Voor de "oorflappen" heb ik 9 steken aangezet en die aan beide kanten verminderd tot 3. Dan is het alleen nog een randje vasten om de hele muts haken en de vlechtjes eraan knopen.

De muts is gehaakt met 2 draden (blauw en bruin :-) acryl van Blokker.
Mylou is er blij mee!
Groetjes,
Conny

dinsdag 7 januari 2014

2 x een kaartje

Zowel in Engeland als in Denemarken heb ik een collega die vol trots konden melden dat er een dochter geboren is. In Scandinavië is het echter gebruikelijk om de baby later een naam te geven, vandaar één keer met en één keer zonder naam.


 
Foto's zijn weer 's avonds gemaakt dus wit lijkt niet echt wit :-)
 
Groetjes,
Conny

zaterdag 4 januari 2014

Schets #78 Dutch Dares

Om het jaar goed te beginnen heb ik voor deze kaart een schets van Dutch Dares gebruikt.



Wel een beetje vereenvoudigd omdat een kaart nu eenmaal minder ruimte bied dan een layout.
Helaas is de kleur op de foto te oranje want een dag eerder maakte ik met hetzelfde winterpapier van Bo Bunny deze kaarten:





De kaarten liggen al in de brievenbus dus een nieuwe foto maken is lastig. Maar het is echt hetzelfde papier en alle drie op wit karton :-) 

Groetjes,
Conny 


donderdag 2 januari 2014

Een mooi 2014 voor iedereen!!

 
Ik wens iedereen een heel mooi en fantastisch 2014. Dat er maar veel leuke creaties gemaakt mogen worden, op welk gebied dan ook!


Deze krans heb ik met de cursus (in december) gemaakt.

Groetjes,
Conny